Project #8: Noodhulp Beiroet

Zoals jullie allemaal op het nieuws hebben kunnen volgen, kampt Beiroet met de gevolgen van een enorme explosie. Het resultaat: 200 doden, 6000 gewonden, honderden vermisten en 300.000 mensen die dakloos zijn geworden. En dat allemaal bovenop het Coronavirus dat in het land rondgaat en de economische afgrond waarboven het land bungelt. De schade is enorm en er is dringend hulp nodig.
In samenwerking met de Anti-Racism Movement in Libanon halen we geld op voor één van de kwetsbaarste groepen van het land: migrantenwerkers en vluchtelingen. Die hadden het al moeilijk vanwege het Coronavirus en de economische crisis. Zo werden ze massaal ontslagen, uit huis gezet en konden ze niet meer terug naar hun land van herkomst en hebben het ook nu weer ongelofelijk zwaar. Hulpacties in Libanon worden namelijk voornamelijk gericht op de Libanese bevolking. Migrantenwerkers en vluchtelingen trekken vaak aan het kortste eind. Wij willen ons daarom graag inzetten voor deze groep! Jij toch ook?
Doneer dan! Alles is welkom en zal worden besteed daar waar het nodig is. Denk bijvoorbeeld aan medische hulpmiddelen of het bieden van (tijdelijk) onderdak.
Laten we samen de mensen van Beiroet helpen!

Geen video